PSYCHIATER

Steeds meer psychiaters ontdekken BuurtzorgT als werkgever. Zij ervaren dat we bij BuurtzorgT anders durven denken en anders durven doen. Op dit moment zoeken wij psychiaters voor verschillende teams, waaronder De Meierij, Leeuwarden, Heerenveen, Walcheren en het nieuw op te richten team in Zeist.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Hieronder de ervaring van een van onze psychiaters.

BuurtzorgT werkt ambulant. Je gaat als psychiater met een collega de wijk in voor huisbezoeken. De huisbezoeken zijn een psychiatrisch onderzoek op zichzelf! Tijdens de ritten door de stad of wijk leer je je collega persoonlijker kennen en tijdens de huisbezoeken ben je een team. Je collega's hebben een diverse achtergrond: SPV, B-verpleegkundige, systeemtherapeut, maatschappelijk werk en psycholoog. Maar allen zijn bij BuurtzorgT gekomen omdat ze goed met mensen kunnen omgaan, ondernemend zijn en affiniteit hebben met sociale psychiatrie. Bij BuurtzorgT wordt jouw tijd als psychiater bovendien niet gekortwiekt door zorgpaden. Jij besteedt de tijd die je nodig vindt aan jouw cliënten. 

De cliënten van BuurtzorgT zijn divers en kleurrijk. Veel klachten zijn chronisch. Maar er is ook de jongvolwassene die je met een paar gesprekken weer op weg helpt. 

Last but not least: de basisvisie van het Buurtzorg-concept is dat de regels er zijn voor de mensen, en de mensen er niet zijn voor de regels. Jij geeft met jouw team vorm aan de behandelingen en wordt daarbij niet gehinderd door managers of bureaucratische systemen. Op het kantoor in Almere werkt men om te faciliteren en om zo min mogelijk in de weg te zitten. 

Nico Moleman, het boegbeeld van ondernemerschap in de Nederlandse psychiatrie, zorgt met zijn bezielende leiding voor de bewaking van de principes van zelfsturing van BuurtzorgT en de inhoudelijke uitgangspunten.