Team Nijmegen Centrum

Welkom op de pagina van ons team. U vindt hier contactgegevens, vacatures, de wachttijd en informatie over aanmelden. Ook vindt u een mogelijkheid om in een beveiligde omgeving informatie met ons te delen.

Ons team bestaat uit sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een psycholoog, psychiater en maatschappelijk werker. We zijn goed bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer en e-mailadres. 

Het werkgebied bestaat nu uit de wijken centrum, midden en oost. Mochten we uitbreiden, dan kunt u dat hier terugvinden.


VANWEGE DE VIERDAAGSE INTOCHT ZIJN WIJ 19 JULI GESLOTEN.

Vanaf maandag 22 juli zijn wij weer gewoon bereikbaar.


Aanmelden

Bent u verwijzer? Dan kunt u onze verwijsbrief gebruiken (graag ondertekenen) of die van uzelf. U kunt de verwijsbrief ingevuld meegeven aan de cliënt of onze behandelaar, of hem verzenden via de beveiligde lijn van ZIVVER met de blauwe knop hieronder. Wilt u eerst contact met ons, dan kunt u ons bellen of e-mailen.

Ook als u cliënt of naaste bent, kunt u ons rechtstreeks bellen of gebruik maken van de beveiligde lijn van ZIVVER.

 

Versturen van privacygevoelige gegevens via ZIVVER

Met onderstaande knop komt u in een beveiligde omgeving van waaruit u privacygevoelige informatie met ons kunt delen. Stuurt u documenten mee? Voeg deze dan toe als bijlage en plak de tekst niet in de e-mail. Klik hier voor meer uitleg over ZIVVER.


Contactgegevens

Berg en Dalseweg 52
6522 BM Nijmegen

06-20537008

nijmegencentrum@buurtzorgt.nl

Square-dark-blue.jpg

Wachttijd

De wachttijd is op dit moment 2 weken.


Ervaringen van cliënten

_LVP7631.jpg

Na een psychose ben ik een jaar in behandeling geweest bij een grote GGZ-instelling. De hulpverlening sloot niet helemaal goed op mij aan. Ik had behoefte aan meer persoonlijke aandacht en begeleiding en regelmatige afspraken. Ook wilde ik meer hulp bij het omgaan met mijn psychosegevoeligheid. Na overleg met mijn toenmalige psychiater zijn we terecht gekomen bij BuurtzorgT. In de kennismaking met Marco de SPV-er en Jan-Willem de psychiater bij mij thuis maakten zij op mij gelijk een positieve indruk; vriendelijk en ik kreeg het gevoel dat er echt naar mij geluisterd werd en de tijd genomen werd. Dit was erg fijn. Nu heb ik elke week een gesprek van een uur met Marco en zo nodig maken we een afspraak met Jan-Willem.

Marco helpt mij door iedere week goed te kijken naar wat nodig is. Daarnaast helpt hij mij bij de doelen die wij samen hebben opgesteld. Ik leer onder andere steeds beter omgaan met mijn psychosegevoeligheid door mijn grenzen te leren aanvoelen door de gesprekken met Marco en te oefenen. Ook heeft Marco mij een online programma voor ADHD en mindfulness gegeven waarmee ik thuis kan oefenen. In de gesprekken met Jan- Willem en Marco voel ik me begrepen en serieus genomen waarbij er ook ruimte is om te lachen.

Ik ben nu al een aantal maanden in behandeling bij BuurtzorgT en als ik kijk naar het begin van de behandeling merk ik dat ik steeds meer het gevoel krijg regie te krijgen over mijn leven. Marco helpt mij ook met mijn sociale omgeving waardoor ik uiteindelijk ook zonder de hulp van BuurtzorgT kan. Ik ben erg tevreden over de hulp van Marco, Jan- Willem en BuurtzorgT. Ik hoop dat ik een ander ook een beetje kan helpen door mijn ervaring te delen.


Mijn week begint eigenlijk altijd goed! Op maandagochtend komt Kim van BuurtzorgT bij mij thuis.

We drinken samen een kopje thee en kijken terug op de afgelopen week en vooruit naar wat er de komende week gebeuren moet. We doen dit in een gezellige, open, vriendelijke sfeer. Hoewel we serieuze dingen bespreken lachen we ook wat af. Ik kan bij Kim helemaal mezelf zijn. Ik voel me veilig en heb vertrouwen in haar. Ze is deskundig en denkt creatief mee. Een groot voordeel vind ik dat ze Nijmegen goed kent en soms met praktische tips komt als ik iets wil of moet ondernemen. Ze is ook eerlijk en ik weet wat ik aan haar heb. Als ze iets niet begrijpt of het gevoel heeft dat ik haar niet helemaal begrijp dan vraagt ze door. Ze is ook proactief in het afstemmen met andere hulpverleners waar ik mee te maken heb. En er worden mij ook eHealth mogelijkheden aangeboden., wat ik erg waardeer. Via BuurtzorgT krijg ik toegang tot verschillende modules bij therapieland.nl. Zo kan ik los van het wekelijks contact met Kim zelf aan de slag met diverse thema’s. Momenteel volg ik de programma’s “zelfcompassie” en “mindfulness”. In eigen tempo kan ik de programma’s volgen en Kim kan, indien nodig, meekijken in mijn leerproces. Dit kunnen we dan weer meenemen in onze gesprekken. Geregeld komt binnen Kim met een koffertje vol met blokken en stickers: de Yucel methode. Een heel fijne manier om samen inzichtelijk te maken wat mijn doelen zijn en hoe ik die kan bereiken (door gebruik te maken van ondersteunende factoren en rekening te houden met mijn beperkte draagkracht).

Fijn is het ook dat ik weet dat Kim werkt vanuit een team met diverse specialiteiten en dat het een klein team is zodat ik de meeste mensen ervan ken. Met name Jan Willem de psychiater die eens in de zoveel maanden met Kim meekomt om naar het behandelplan te kijken, maar die ook altijd rechtstreeks te benaderen voor vragen tussendoor.

Kortom ik ben blij met deze laagdrempelige, op de persoon goed afgestemde werkwijze van BuurtzorgT team Nijmegen.

_LVP7501.jpg

Vacatures 

Als ons team een vacature heeft, dan ziet u deze hieronder.
> Alle vacatures