Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHPP)

Je hoort het steeds vaker in het nieuws, ‘Verwarde vrouw aangetroffen op het station’. Weet jij wat jij zou doen? Loop je weg, bel je 112, ga je het gesprek aan?

Veel mensen weten niet wat te doen. Ze zijn bang omdat ze denken niemand te kennen met een psychiatrische aandoening. Hebben daarom vooroordelen. BuurtzorgT organiseert om die reden een scholing voor burgers, verenigingen en bedrijven. De scholing is erop gericht om deelnemers meer kennis te geven wat psychiatrische problematiek inhoudt, en hoe hiermee het best om te gaan. De scholing wordt gegeven door de behandelaars van het BuurtzorgT-team Groningen Noord-West.

Harald Schneider (psychiater en systeemtherapeut), Erik Deggeller (SPV) en Gerard Lohuis (SPV) van BuurtzorgT-team Groningen Noord-West

Harald Schneider (psychiater en systeemtherapeut), Erik Deggeller (SPV) en Gerard Lohuis (SPV) van BuurtzorgT-team Groningen Noord-West

Informatie en kosten

De cursus is voor is 10-15 personen en duurt 3 keer 3 uur plus een terugkommoment. Deelnemers ontvangen na afronding van de cursus een certificaat. We bieden de cursus voor groepen incompany aan en daarnaast is het ook mogelijk zich individueel aan te melden voor de cursussen die we op onze eigen locatie organiseren.

  • De incompany cursus kost voor de hele groep € 810,-.

  • De cursus op onze eigen locatie kost per persoon € 150,-. De locatie is Protonstraat 6 in Groningen.

Bij interesse kunt u voor meer informatie en afstemming contact opnemen met BuurtzorgT-team Groningen Noord-West.

De volgende cursussen vinden plaats op:

data volgen spoedig


WELKOM IN DE BUURT | GRONINGEN

We kunnen de "Eerste Hulp bij Psychische Problemen" cursussen dit jaar voor een gereduceerde prijs bieden omdat wij voor opzet en uitvoering van de cursus door de Gemeente Groningen subsidie hebben ontvangen. De subsidie kregen wij in het kader van het project Welkom in de Buurt dat innovatie stimuleert om de integratie te vergemakkelijken van mensen die vanuit Beschermd Wonen & Opvang (BW&O) weer zelfstandig gaan wonen in de buurt. Burgers, ondernemers en organisaties in heel de provincie Groningen worden vanuit het project aangejaagd ideeën aan te dragen en/of in te dienen die hieraan bijdragen.